nav/icon-menuCreated with Sketch.

Uudelle SEAT Leonille ”Kultainen ohjauspyörä” -palkinto

11.11.2020

  • SEAT Leon voitti ”paras auto alle 35 000 euroa” -kategorian
  • Täysin uuden SEAT Leonin 1,5 eTSI vakuutti AUTO BILD -asiantuntijat
  • Wayne Griffiths: ”Palkinto on paras tunnustus tiimille"

Espanjalaiselle kompaktin kokoluokan autolle Kultainen ohjauspyörä: SEAT Leon 1,5 eTSI on voittanut ”Kultaisen ohjauspyörän 2020”. Täysin uusi SEAT Leon vakuutti tuomariston ”Paras auto alle 35 000 euroa” -kategoriassa. Palkinnon jakavat AUTO BILD -lehden asiantuntijat. AUTO BILD -testitiimi tarkasteli autojen ajo-ominaisuuksia, alkaen hintaa, vakiovarusteita ja takuuehtoja.

”Olemme ylpeitä, että meidän uusi SEAT Leon saavutti ”Kultainen ohjauspyörä” -palkinnon ja pystyi vakuuttamaan nimekkään AUTO BILD -tuomariston. Tämä palkinto on paras tunnustus tiimille, joka on ollut mukana kautta aikojen parhaan Leonin lanseerauksessa. SEAT Leon on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Barcelonassa. SEAT ja CUPRA ovat parhaillaan historian suurimman mallistouudistuksen keskellä, malleilla kuten SEAT Leon ja CUPRA Leon, CUPRA Formentor ja tulevaisuudessa myös CUPRA el-Born. Tämä palkinto antaa lisää voimaa ja luottamusta tulevaisuutta varten. Täysin uusi SEAT Leon on varustettu uusimman sukupolven teknologialla: se on SEATin ensimmäinen malli, jossa on täydet liitettävyyspalvelut ja samalla se on SEATin turvallisin malli kautta historian. SEAT Leoniin on saatavilla erittäin kattavat kuljettajaa avustavat järjestelmät ja se tulee saataville myös ensimmäisenä SEAT-mallina ladattavana hybridiversiona. SEAT Leon on yhdistelmä vaikuttavaa muotoilua, joka on saanut inspiraationsa Barcelonan valoista sekä teknologisia yksityiskohtia. SEAT Leon täyttää kaikki asiakkaiden tarpeet ja tuo viimein hiukan raikasta tuulahdusta kompaktiin kokoluokkaan”, kertoo SEATin ja CUPRAn toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Arvostettu palkinto

”Kultainen ohjauspyörä” -palkinnon lanseerasi Axel Springer vuonna 1976 ja se on sen jälkeen ollut yksi autoteollisuuden arvostetuimmista palkinnoista. Asiakkaiden ja asiantuntijoiden äänestysyhdistelmä tekee siitä erityisen suositun. Vuonna 2020 jaettiin yhteensä 12 kultaista ohjauspyörää.

AUTO BILD -lehden lukijat valitsivat suosikkinsa 63 mallin joukosta: joukossa mallit, jotka ovat tulleet markkinoille lokakuun 2019 jälkeen. Kolme eniten ääniä saanutta mallia kahdeksassa eri kategoriassa pääsivät DEKRA Lausitzringin radalla lokakuun alussa pidettyyn finaaliin. Testiradalla asiantuntijoista koostuvat tuomaristo, mukaan lukien kilpakuljettajat Sophia Flörsch, Daniel Abt, Mattias Ekström ja Hans-Joachim Stuck, testasivat kaikki 24 ehdokasta AUTO BILD -lehden testisuunnitelman ja -kriteerien mukaisesti.

Kahdeksan eri kategoriassa annettavan palkinnon lisäksi AUTO BILD jakoi kultaisen ohjauspyörän vuoden parhaalle innovaatiolle, joka valittiin eniten lukijaääniä saaneen ja asiantuntijaäänien perusteella. Kaunein auto valittiin puhtaasti lukijaäänien perusteella. Lisäksi jaettiin palkinnot paras auto alle 25 00 euroa ja alle 35 000 euroa -kategoriassa, jotka valittiin AUTO BILD -testitiimin asiantuntijaäänien perusteella.

Lisätietoja: Riitta Karjalainen, viestintäpäällikkö, K Auto Oy | SEAT Finland, riitta.karjalainen@seat.fi, puh. 040 578 3924