nav/icon-menuCreated with Sketch.

Romuta autosi – saat 1 500 euron tai 2 500 euron hyvityksen uuden auton oston yhteydessä

Romutuspalkkio myönnetään uusiin autoihin, joiden CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai 95 g/km ladattavissa hybrideissä.

Ota yhteyttä

Vaihda vanha autosi – saat rahan arvoista etua uuteen autoosi

Nyt ei kannata odotella. Vie vähintään 10 vuotta vanha autosi romutettavaksi 1.12.2020–31.12.2021 aikavälillä ja voit saada jopa 4 500 euron edun uuteen täyssähköautoosi. Etu koostuu 1 000 € (bensiini, diesel, ei-ladattava hybridi) tai 2 000 € (kaasu, ladattava hybridi, täyssähköauto) valtion romutuspalkkiosta sekä 500 € autoalan osuudesta. Ostaessasi täyssähköauton yhdistät romutuspalkkioon 2 000 € sähköauton hankintatuen.

Romutuspalkkio voidaan myöntää vain autoihin, joiden CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km, jos käyttövoima on bensiini, diesel tai korkeaseosetanoli, ja enintään 95 g/km, jos auto on ladattava hybridi.

Romutuspalkkion suuruus ja uuden auton päästöraja

Romutuspalkkio taulukko

Romutuspalkkion tarkistuslista uuden auton ostajalle

 1. Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen. Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa Suomen Autokierrätyksen kotisivuilta.
 2. Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty aikavälille 1.12.2020–31.12.2021. Auto tulee viedä romutettavaksi lain voimassaoloaikana, eli 1.12.2020–31.12.2021. Auton on kuitenkin oltava romutettu ennen uuden auton ensirekisteröintiä. Myös uusi auto tulee tilata lain voimassaolon aikana.
 3. Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee molempien olla henkilöautoja.
 4. Romutuspalkkion saaja voi hakea romutuspalkkion useammasta autosta. Yhden uuden auton hankintaan voi kuitenkin käyttää vain yhden romutuspalkkion.
 5. Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa romutusvuotta edeltäneen vuoden aikana ja sen on oltava liikennekäytössä tomutushetkellä.
  Mikäli auto romutetaan joulukuussa 2020, sen on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa vuonna 2019. Samoin jos pitkään hallussa ollut auto romutetaan tammikuussa 2021, riittää, että auto on ollut liikennekäytössä joulukuussa 2020. Liikennekäytössä olevasta autosta maksetaan ajoneuvovero ja autolla on oltava voimassa oleva vakuutus. Liikennekäyttö tarkoittaa eri asiaa kuin tieliikennekelpoisuus, joka edellyttää, että auto on katsastettu ja ajokuntoinen. Romutettavan auton ei tarvitse olla tieliikennekelpoinen, vaan liikennekäytössä olo riittää.
 6. Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha. Romutettava auto on otettu käyttöön ensimmäisen kerran 31.12.2010 tai sitä aiemmin.
 7. Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutuspäivää.
 8. Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, joka alittaa CO2-päästörajoitukset. CO2-päästöt saavat olla enintään 120 g/km, jos käyttövoima on bensiini, diesel tai korkeaseosetanoli, ja enintään 95 g/km, jos auto on ladattava hybridi.
 9. Täyssähköauton hankintaan voi yhdistää kotitalouksille tarkoitetun täyssähköautojen hankintatuen, jonka suuruus on 2 000 euroa. Täyssähköauton hankintaan voi näin ollen saada yhteensä 4 500 euron romutuspalkkion.

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö hankittavan auton olla uusi? Hankittavan auton tulee olla ensirekisteröimätön. Romutuspalkkion voi saada myös varastoautoihin ja esittelyautoihin, jos niitä ei ole ensirekisteröity.

Voinko romuttaa autoni jo ennen kokeilun alkua ja lunastaa romutuspalkkion myöhemmin? Ei, romutustodistuksen ja uuden auton tilaussopimuksen on oltava päivättyjä aikaisintaan 1.12.2020 ja viimeistään 31.12.2021.

Voiko romutuspalkkiota hyödyntää, jos uutta autoa hankkiessa jättää vanhan auton vaihdossa? Mahdollinen vaihtoauto ja muut annettavat alennukset käsitellään hinnoittelussa normaaliin tapaan.

Pitääkö romutettavaa autoa omistaa jonkun tietyn ajan ennen romuttamista? Romutettavan auton on oltava ollut romutuspalkkion saajan omistuksessa vähintään vuoden ajan ennen auton romuttamista. Riittää, että romutuspalkkion saaja on ollut romutettavan auton haltijana vähintään vuoden ennen auton romutushetkeä, vaikka hän ei olisikaan ollut auton omistaja. Romutuspalkkion saajan on oltava uuden palkkiolla ostettavan auton omistaja tai haltija.

Voiko käyttää useita romutustodistuksia ja saada useita romutuspalkkioita uuden auton hankinnassa? Ei. Romutuspalkkion saaja voi hakea romutuspalkkion useammasta autosta. Yhden uuden auton hankintaan voi kuitenkin käyttää vain yhden romutuspalkkion.

Voiko romutuspalkkion luovuttaa toiselle henkilölle, esimerkiksi perheenjäsenelle? Romutuspalkkiota ei ole mahdollista luovuttaa toiselle henkilölle. Uudella autolla voi olla toinen henkilö omistajana tai haltijana, kunhan romutuspalkkion saaja on näistä toinen.

Ota yhteyttä